marți, 6 octombrie 2009

State of Play - Jocuri la nivel inalt (2009)


State of Play este o adaptare pentru marele ecran a unui mini-serial difuzat de BBC in 2003. Actiunea se invarte in jurul unor crime misterioase continuate cu o si mai misterioasa sinucidere a mainii drepte in plan profesional a congresmanului Stephen Collins (Ben Affleck) , dar si amanta in plan personal.

Russell Crowe joaca rolul lui Cal McAffrey, un jurnalist experimentat , care preia din mers ancheta, in special datorita relatie ce il leaga cu congresmanul, fost coleg de camera in facultate. Call este ajutat de Della Frye (Rachel McAdams), o jurnalista care compenseaza lipsa de experienta cu o debordanta ambitie de a afla adevarul care se ascunde dincolo de fapte.

Relatia dintre Call si Stephen a fost atat de stransa incat cei doi au impartit la un moment dat aceeasi femeie: Anne Collins (Robin Wright Penn). Anne este sotia lui Stephen si totodata fosta amanta a lui Cal McAffrey.

Filmul prezinta o actiune mult mai complexa, ancheta pusa la cale de cei doi jurnalisti, dar mai apoi de intreaga redactie a ziarului parca vrea sa puna in evidenta cum ar trebui sa isi faca datoria un ziar respectabil, mai putin ascunderea unor probe in cazul unei crime.

Un thriller politic de o calitate destul de buna, cu un Russell Crowe in una din peliculele in care isi arata intreaga zestre actoriceasca, desi sunt multe voci ce nu apreciaza interpretarea din aceasta productie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Addicted 2 Movies - Template by Blogger Sablonlari