vineri, 30 octombrie 2009

My Sassy Girl (2008)

Sunt unele lucruri care sunt posibile doar in filme, pentru ca in realitate, mai rar asemenea situatii. O fi facand dragostea minuni, insa nici chiar asa. Saracul tanar Charlie Bellow, interpretat de Jesse Bradford inghite din partea unei tipe atat de multe lucruri, incat singura explicatie pentru care ii suporta toate nebuniile e faptul ca e indragostit. Dragostea doare, te innebuneste, te face capabil de sacrificii pe care nu le-ai fi facut pentru alte persoane, iar in My Sassy Girl, remake-ul productiei coreene Yeopgijeogin geunyeo(2001), aceste lucruri sunt duse la extrem.

Nu va asteptati la o poveste de dragoste conventionala, cu scene romantice, saruturi pasionale, declaratii storcatoare de lacrimi, certuri mici si inocente care se solutioneaza mereu cu un sarut, pentru ca personajul feminin din film, Jordan Roark interpretata de simpatica blondina Elisha Cuthbert (Girl Next Door, Love Actually, Old School) va avea grija sa va surprinda mereu. Orice ati avea impresia ca va urma, se va intampla exact pe dos, imprevizibilul fiind unul dintre cuvintele cheie ale filmului.

Totul incepe de la o intalnire accidentala in statia de metrou, unde o tanara lesina din cauza prea multor pahare baute. Aici intervine eroul nostru, Charlie, un baiat dintr-o familie de muncitori, care isi urma studiile linistit, inainte de a face pe bunul samaritean si de a o lua pe tanara Jordan acasa, pana aceasta isi va reveni. Pentru unii ar parea cea mai proasta alegere, insa Charlie e gata sa infrunte toate “surprizele” pregatite de Jordan, care nu se sfieste sa ii arate pe pielea lui ca dragostea doare – la propriu! 0 saruturi, multe provocari, incurcaturi si consum excesiv de alcool. Deobicei barbatii sunt cei care intrec masura cand vine vorba de alcool, insa My Sassy Girl ne prezinta total opusul: Charlie e cel care o duce acasa de fiecare data pe Jordan si ii suporta absolut toate capriciile, de la partea in care ii strica sansa de a primi un job bun, la a-l pune sa citeasca povestile plictisitoare si ciudate scrise de ea, il bate la scrima, il pune la respect mereu, el fiind cel care joaca dupa cum canta ea.

Cu toate acestea, motivul pentru care ea este asa “sassy” = impertinenta este explicat la finalul filmului, iar destinul joaca aici rolul de punte de legatura intre ei. Chiar daca unele faze sunt exagerate, sau chiar in plus, cum ar fi faza din parcul de distractii cand se trezesc amenintati de un tip cu o mitraliera, sau cand il lasa balta saptamani in sir, ca mai apoi sa il sune ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, filmul este per ansamblu bunicel. Riscand sa fiu rau, am putea spune ca tanara Jordan si-a gasit “fraierul”, care sa ii inghita toate fazele si care sa o mai astepte pe deasupra un an intreg, in speranta ca isi va reveni din nebunia care o caracterizeaza pe tot parcursul filmului. Legatura dintre ei ajunge la mana destinului, iar destinul este de partea lor de aceasta data, chiar daca ii ia cam mult timp sa ii uneasca.

Comediile romantice sunt mai mereu filme placute, usor de digerat si potrivite pentru a fi vizionate alaturi de prieteni. Regizat de Yann Samuell, cel care in urma cu 5 ani ne aducea pe marile ecrane pelicula Jeux d’enfants, My Sassy Girl nu e un film care promite multe, insa e o alternativa buna pentru weekend. Cu toate ca aceste doua filme sunt singurele de care Samuell s-a ocupat, se observa clar inclinarea spre acelasi tip de relatii ciudate, singura diferenta dintre cele doua fiind ca in My Sassy Girl personajul masculin e mult mai „potolit”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Addicted 2 Movies - Template by Blogger Sablonlari