vineri, 26 noiembrie 2010

The Social Network - sau cand un "geek" se joaca pe pc si devine miliardar !!!

The Social Network

2003, Harvard, SUA!!! Intr-o camera de tocilari pasionati de calculatoare, fizica si toate cele, Mark Zuckerberg se "razbuna" pe iubita care l-a parasit pentru ca era prea inteligent dand nastere celei mai vaste si de succes retele de socializare: Facebook.
Intors dupa cel mai negru "date", Mark se ingroapa in realizarea unei retele interne pentru Harvard, care mai apoi avea sa fie extinsa in toate marile Universitati din State, dar si din Europa. Impins de la spate de fratii Winklevoss si indrumat de formula lui Dustin (his super ex-bff), geniul nedescoperit invada calculatoarele campusului, apoi ale Americii, atragandu-i atentia lui Sean Park, un pierde-vara care astepta la orice colt ocazia de a sari ca o caracatita pe succesul altora.
Din acest punct totul ia o intorsatura pe cat de buna pentru Mark din punct de vedere profesional, pe atat de dezastruoasa pe plan personal in relatia cu adevaratii sai prieteni.
Cele doua planuri prezentate, ascensiunea retelei Facebook si procesul de dupa scindarea Mark-Dustin chiar sunt prezentate impecabil, orice greseala a micului geniu fiind imediat taxata in prezent de bff. Modul in care Dustin a fost exculs de Sean si echipa lui de deparazitare a fost inceputul sfarsitului pentru playboy-ul de 2 lei, "karma is a bitch" si tipul a "murit" in propria-i cenusa...sau praf alb.
Intelegerea de la final, prin care Dus si-a primit partea oarecum cinstita din succesul reletei si mai ales reinstalarea sa ca fondator al Facebook-ului a fost lucrul cel mai normal din tot filmul.

And honeslty Mark, you really think that you can get 500 million friends without making a few enemies? That's the price for being a billionare, a genius, and a human being who can always screw things up!

1 comentarii:

Anonim spunea...

mi-a plăcut...

Trimiteți un comentariu

© Addicted 2 Movies - Template by Blogger Sablonlari